9.6.07

Η μεγάλη παντομίμα


Η θεατρική ομάδα του ΤΕΙ Ηρακλείου παρουσίασε το έργο του Ντάριο Φο "Η μεγάλη παντομίμα" στο αμφιθέατρο του κλειστού γυμναστηρίου ΤΕΙ.
Είχα τη χαρά να βρεθώ απόψε σε μια από τις παραστάσεις των παιδιών.

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο (ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιες εκδηλώσεις για να γεμίζει που και που) από φοιτητές, οικογένειες και λοιπούς θεατρόφιλους, η παρέα της θεατρικής ομάδας παρουσίασε μια παράσταση με κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο, χωρίς πολλές φιλοσοφίες και περίεργα νοήματα, ένα έργο προσαρμοσμένο στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα αλλά ταυτόχρονα με διαχρονικές αλήθειες και πανανθρώπινα νοήματα και ανθρωπιστικές αξίες.

Πρωταγωνιστής πάντα το χιούμορ και η ζεστή σάτιρα, που δεν άφηνε κανέναν ασυγκίνητο. Στο στόχαστρο βρισκόταν η εξουσία, οι μπάτσοι, οι υπουργοί, οι διαφημίσεις, η eurovision, το chambion league, οι δημοσιογράφοι, τα έντυπα, οι αρχηγοί των επαναστάσεων που προδίδουν πρώτοι την επανάσταση, η αλυσίδα εργασίας, η θρησκεία, το κεφάλαιο, οι εκλογές, η τυραννία των media, η τεχνολογία. Κι όλα αυτά δεμένα μαζί αρμονικά και χιουμοριστικά χωρίς να κουράζουν και να φθείρουν το θεατή, περνώντας παράλληλα το νόημα του διαχρονικού αυτού έργου…

Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια νέων παιδιών με ταλέντο και υποκριτικές ικανότητες, με μεράκι για αυτό που κάνουν. Νομίζω θα έπρεπε να επιβραβεύονται ανάλογες προσπάθειες με τη δέουσα αναγνώριση και φυσικά το πιο ζεστό μας χειροκρότημα!

Και πράγματι απόψε δεν έλειψε. Το κοινό σε κάθε ευκαιρία δήλωνε τον ενθουσιασμό και τα συγχαρητήρια του με χειροκροτήματα.

Μπράβο σας παιδιά! Θερμά Συγχαρητήρια! Και εις άλλα με υγεία!


(οι φωτογραφίες είναι ένα μέρος από το πρόγραμμα της παράστασης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πάσχα το Ορθόδοξον! (;)

Δε συνηθίζω να εμπνέομαι από θρησκευτικές γιορτές για τις αναρτήσεις μου. Μα φέτος αισθάνομαι πιο πολύ από ποτέ την ανάγκη να γράψω για την ...